Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Medijski monitoring Politika Srbija Vijesti

ZUKORLIĆ IMA VIZIJU, EKSKLUZIVNO JE OTKRIO NA TV HAPPY

Share

Iako mnogi zamjeraju Muameru Zukorliću zbog uopšte i pojavljivanja na TV Happy, on ipak veoma često gostuje na ovom degutantnom programu.

Naime, osoba koja koja drži do svoje titule akademika, još važnije i titule islamskog teologa, svakako se ne bi trebala pojavljivati u takvom okruženju.

Štaviše, ljudi sa intelektualnim i moralnim vrijednostima i izbjegava gledati tu televiziju, a kamoli da učestvuju u realizacijama. No odbacivanje titula zarad samopromocije, ne bi bila novina kada je Zukorlić u pitanju.

Danas je u emisiji “Posle ručka”, ovaj tabloidni akademik, ponovo imao nastup na TV Happy. Ovog puta je bio donekle u sjenci, jer je u studiju bio i njegov šef Ivica Dačić, ali je ipak stigao da nešto i progovori.

Govoreći o radu parlamenta, Zukorlić je kazao da se taj rad ocjenjuje legalitetom, legitimitetom i kvalitetom.

On je istakao zavidan i pohvalan nivo legaliteta i legitmiteta Narodne Skupštine, a što je svakako upitno ali se od predstavnika srpskog režima baš i ne očekuje da priznaju brojne nezakonitosti i druge anomalije srpskog parlamentarizma..

Očigledno igrajući na kartu toga da se sa što većim brbljanjem i nabacivanjem fraza, koje su objektivno nepoznate njegovom prosječnom slušaocu, ostavi dojam, naposlijetku je i “objasnio kvalitet”:

Suština kvaliteta je kvalitet narodnih poslanika. To je suština. To što ima neko dvije trećine, to je, kažem, za njega i čast i veliki teret. Ali suština je u tome ko je taj narodni poslanik. E mi se sad moramo potruditi, to je moja želja, to je čak neka moja vizija o preformulaciji pojma nacija. U suštini, nacija je pleme. Ali držati ideju nacije na tom plemenskom nivou

Ostavio je rečenicu nezavršenom, a što opet nije ništa čudno jer je poznat kao osoba koja se ne usuđuje da iznese jasan stav, što i nadomještava retorikom.

 

Inače, riječ disperzija potiče od latinske riječi dispersio, a što znači rasturanje u najmanje čestice, razvaljivanje, uništavanje cjeline i slično tome.

Tagovi

Može vam se svideti