Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Politika Sandžak Srbija Vijesti

ZAVADI PA VLADAJ Zukorlić kao instrument velikosrpskog Vučićevog šovinizma

Share

Kada je prije neku godinu preimenovao stranku iz riječi “bošnjačka” u riječ “pomirenje” (Bošnjačka demokratska zajednica u Stranka pravde i pomirenja), to je značilo samo jedno – brisanje bošnjačkog.

Pomirenja ustvari, uopšte nije bilo.

Ni sva ona bliskost, medijski propraćena, sa osuđenim ratnim zločincem Vojislavom Šešeljom, ne može se nazvati “pomirenjem”.

Više je to bila demonstracija poniženja i poslušnosti, a što se, ecce lupus, i krije u akronimu njegove stranke SPP – stranka poniženja i posluha.

 

Osokoljen podrškom koju dobija od šovinističkog Beograda, u posljednje vrijeme sve histeričnije proizvodi sukobe u Sandžaku.

Očito je ubjeđen da je Vučićeva vlast toliko moćna da može savladati i pravdu, a zaboravljajući da je ona uvijek dostižna uprkos sporosti. Svakako, nije prvi slučaj da želja za položajem, toliko zaslijepi neku sitnu dušu.

 

Primjer paradržavne podrške je zoran prilikom posljednjeg slučaja u Salakovcu. Naime, srpska policija i građevinska inspekcija stale u zaštitu prilikom tog divljanja. Policija je izdala sramno saopštenje da ljudi koji su blokirali put nisu bili naoružani, a inspekcija je zatvorila gradilište.

No koji je razlog i koja agenda stoji iza ovakvog ponašanja, kako velikosrpskog režima koji Zukorlića podržava u njegovim srljanjima, tako i njega samog, da i dodatno izaziva nered, pa i sukobe u Sandžaku?!

Ne treba biti posebno pronicljiv pa shvatiti krajnju namjeru.

Tagovi

Može vam se svideti