Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Crna Gora Pljevlja Taslidža Rožaje Sandžak Vijesti

Zastupnica Kenana Harbić (BS) u crnogorskom parlamentu o Srebrenici

Share

Bošnjačka stranka neće podržati prijedlog za sastav tzv “apostolske vlade”, stav je ove stranke koja ima troje predstavnika od ukupno osamdeset i jednog, a koliko broji Skupština Crne Gore.

Poslanica Bošnjačke stranke Kenana Strujić-Harbić je u obrazloženju navela da u vladi nema nijednog Bošnjaka, a što ne mora nužno biti ni član Bošnjačke stranke, istakla je.

“Niste čak podržali ni vaše koalicione partnere, a što čitamo kao izvjesnu poruku bošnjačkom narodu u Crnoj Gori i ostalim manjinskim narodima.”, kazala je gospođa Strujić-Harbić, aludirajući na SPP koja okuplja Bošnjake, ali prosrpski orjentisanu stranku, a koja je i dio tzv. “apostolske koalicije”.

Između ostalih razloga zbog kojih BS neće dati podršku, navela je i regionalnu nezastupljenost, pa u vladi nema niko iz Sandžaka. Također, ističe i problem kršenja principa evropskog, građanskog sekularizma, tako što je klero-nacionalna vlada sastavljana u manastirima.

Ona je i žustro reagovala kada su se pojedinci iz vladajuće koalicije na sebi svojstven način očitovali spram genocida u Srebrenici.


Replika na negiranje genocida

 


BS ne podržava apostolsku vladu

 

 

Tagovi

Može vam se svideti