Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Medijski monitoring Novi Pazar Politika Sandžak Tutin Vijesti

ZAR JE JOŠ UVIJEK NA SLOBODI?! Mirsad Đerlek na RTS o vakcinisanju u Novom Pazaru i Tutinu

Share

Gostujući u Jutarnjem programu RTS srpski državni sekretar Mirsad Đerlek je iznio svoja očekivanja da Srbija ubrzo pređe broj od 50% vakcinisanih punoletnih građana.

– Najmanje vakcinisanih je u Tutinu 14 odsto, Novom Pazaru 23 odsto, istako je Đerlek.

Nakon svih dešavanja u toku prošle godine, građani Sandžaka su apsolutno nepovjerljivi prema državi i ustanovama sistema, a posebno nakon odbijanja predstavnika velikosrpske vlasti da se sva ta dešavanja rasvijetle.

Predstavnici struke, lokalne vlasti, zatim i predstavnici porodica čiji su članovi preminuli, na kraju svakako i građana koji već mjesecima protestuju, trebaju učestvovati na posebnoj sjednici, više puta je ponavljani zahtjev SDA Sandžaka, ali se je režimska većina to sve odbila.

 

Đerlek je u Novom Pazaru i Tutinu bio poznat po drskim kršenjima svih medicinskih i uopšte moralnih kodeksa, kao krajnje korumpiran medicinski radnik.

Zamjenivši privremeno Meha Mahmutovića, kada je ovaj njegov bliski rođak otišao na liječenje u Beograd, kao v.d direktor “bolnice bolje nego one u Njemačkoj”, Đerlek je u više navrata skandalizovao javnost, krajnje drskim ponašanjem prema pacijentima, kao i prema humanitarcima i ljekarima koji su došli sa strane.

Prilikom posjete delegacije srpske vlade, Đerlek je čak i izbacivao pacijente koji su zbog nedostatka uvjeta i kreveta, ležali na hodniku.

Nakon svega toga, velikosrpski režim Aleksandra Vučića ga je nagradio mjestom državnog sekretara.