Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Politika Sandžak Srbija

ZAHTJEVI GRAĐANA SANDŽAKA PRED EVROPARLAMENTARCIMA

Share

Nečuveno je, ali ipak se desilo da 28. aprila na svojevrsnom okupljanju antievropskih snaga, učešće uzmu i SDP i SPP, navodno “bošnjačke” stranke.

Time je poslana poruka da u Sandžaku navodno postoji antievropsko raspoloženje, a što ne odgovara činjenicama i za šta poslušnici Vučićevog režima i lideri ove dvije stranke nemaju nikakvu podršku kod građana Sandžaka i Bošnjaka u Srbiji uopšte.

Ono što je također bitno napomenuti je činjenica, da niko nije čuo zahtjeve koje su tom prilikom iznijeli predstavnici ove dvije stranke, kroz ove navodne međustranačke dijaloge.

Istina, prethodno su tabloidi Muamera Zukorlića objavili fotografije na kojoj poziraju Ivica Dačići i njegov zamjenik i gdje mu navodno zamjenik predaje neki dokument, a prije dva dana je Rasim Ljajić na N1 također spominjao zahtjeve i dokumente, ali koji su također po velom tajne.

Ocjena je da Ljajić i Zukorlić zapravo ne kriju ništa, u smislu da nikakve zahtjeve nisu ni predali.

Osim decidnog opredijeljenja za evroatlantske integracije, a što svakako odbija i pomisao mogućnosti da se učestvuje u bilo kakvim razgovorima sa Vučićem, Dačićem i srpskim šovinistima, SDA Sandžaka ima i veoma decidne i svakako otvorene i transparentne zahtjeve.

Još u toku pregovora 2019. godine, SDA je iznijela jasno definirane i jasno obrazložene zahtjeve, a za koje u principu postoji konsenzus u Sandžaku.

Nedavno je povodom prvih konsultacija, poslanik SDA Sandžaka  Enis Imamović istakao dva, od niza drugih zahtjeva.

Tagovi