Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Kosovo Srbija Vijesti

Ministarka Haradinaj-Stubla poručila: Vučiću nema ulaska u Republiku Kosovo dok se ne izvini za genocid

Share

Ministarka vanjskih poslova i dijaspore Republike Kosovo, Meljiza Haradinaj-Stubla, napisala je na tviteru da zabrana srpskom predsjedniku Aleksandru Vučiću, kao i svim ostalim srpskim zvaničnicima, može biti ukinuta ukoliko upute zvanično izvinjenje za genocid prema građanima Kosova. 

 

Vučić je sinoć na otvaranju bolnice u Batajnici (upravo tamo gde je pronađeno 744 tela Albanaca ubijenih i masakriranih – među kojima je i moj dajidža iz masakra u Ljubeniću) izjavio da se ‘osjeća ponosno’ što je šef države, a koja je 21 godine od završetka rata dala dozvolu za sprovođenje iskopavanja u masovnim grobnicama Albanaca koje je Srbija ubila i masakrirala.

Javno pitam Vučića, kao član porodice pogođene genocidom Srbije na Kosovu: da li ste se osjećali ‘veoma ponosno’ čak i kad ste bili za stolom za kojim je donijeta odluka o počinjenju ovih zločina nad kosovskim Albancima – napisala je Haradinaj Stubla.

Ponavljam još jednom jedinstveno i trajno za sve buduće zahtjeve Vučića i ostalih: Nemate dozvolu za posjetu Kosovu, osim ako ne tražite oproštaj za genocid počinjen nad našim narodom.

Podsjećamo, organi susjdne države su 21. novembra saopštili da Aleksandru Vučiću nije dozvoljen ulazak.

Tagovi

Može vam se svideti