Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Hrvatska Politika Region Srbija Vijesti

Vučić je gospodar neuspješne države, koja neće u EU, a uz to je drzak i bezobrazan (VIDEO)

Share

“Ja sam predsjednik republike koji je izabran na isti način kao i Vučić i moja ovlašćenja nisu velika. A on je gospodar države koja nije uspješna, koja ne zna šta će sa sobom i koja kao pregovara sa Evropskom unijom, a sve čini da ne uđe u EU”, poručio je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović srpskom kolegi Aleksandru Vučiću.

Vučić je dobio novu packu, ovoga puta iz komšiluka, gde mu je na direktan način Zoran Milanović objasnio kako bi trebalo da se ponaša ukoliko želi da Srbiju odvede u Evropsku uniju, što su naprednjaci prije dolaska na vlast jasno stavili kao prioritet.

To je poručio i predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, koji je prokomentarisao taj put Srbije ka Evropskoj uniji, ali je govorio i o ophođenju Aleksandra Vučića prema Hrvatskoj.

Aleksandar Vučić FOTO: Printscreen/InstagramAleksandar Vučić FOTO: Printscreen/Instagram

– Ja sam predsjednik republike koji je izabran na isti način kao i on (Aleksandar Vučić, prim. aut.) i moja ovlaštenja su taman takva kolika treba i da budu, ne velika. A on je gospodar države. Jedne države koja nije uspješna, koja ne zna šta će sa sobom. Ne zna da li bi u Evropsku uniju ili ne bi, jer oni sve rade da ne uđu u Evropsku uniju, a kao pregovaraju – rekao je Milanović i naglasio:

– I to je naprosto zaluđivanje, jedna vrsta “stoun volinga”. U komunikaciji sa Hrvatskom ja ne držim mnogo do toga da se nešto poštuje, da smo mi nešto mnogo važni, ali mi nismo u ravnopravnom položaju. Mi smo članice EU, a oni nisu i ako žele da uđu u Evropsku uniju, moramo da razgovaramo – istakao je predsednik Hrvatske.

Zoran Milanović FOTO: PrintscreenZoran Milanović FOTO: Printscreen

Podsjetio je Milanović na situaciju kada je Hrvatska pristupala Evropskoj uniji:

– Nama nije padalo na pamet da se tako bezobrazno i drsko ophodimo sa Slovenijom, koja je manja od Hrvatske, ali je bila članica EU. Dakle, mi nismo u istom položaju. Ja ne želim te položaje da koristim za ucenjivanje, ali imam utisak da na drugoj strani uopšte ne postoji stvarna ambicija da Srbija za 15 godina uđe u Evropsku uniju. To je možda zato što bi svi oni koji trenutno vladaju Srbijom morali da traže domovinu negdje drugdje – rekao je Milanović u poruci koja je odjeknula regionom.

(direktno.rs)

Tagovi

Može vam se svideti