VRIJEĐANJE JE OČEKIVANO – ALBANCI SU IH PORAZILI I PONIZILI NA FRONTU

VRIJEĐANJE JE OČEKIVANO – ALBANCI SU IH PORAZILI I PONIZILI NA FRONTU

Izjave srpskog premijera nisu ništa novo ili čudno za Srbiju. Preko trideset godina slušamo najgore rasističke izlijeve od strane srpskog državnog vrha, od srpske elite, intelektualaca itd, a na račun maltene, svih okolnih naroda. Vrijeđanja drugih ljudi kao normalnu praksu političke svakodnevnice je posebno u toku devedesetih razradio ideološki otac Srpske napredne stranke Vojislav Šešelj. Njegov tadašnji vokabular je bio dio sistematske progande, smišljeno podgrijavanje tenzija a radi lakšeg sprovođenja ratova.

Kakve je to strašne posljedice imalo, svima nam je poznato.

Ana Brnabić neće ići u rat, mada istina, nije išao ni Šešelj direktno na frontove, on nije ništa više muškarac od aktuelnog premijera pa da bi bio recimo ratnik. Problem je u tome što zbog rasističkih ludaka kakvi su Šešelj i Brnabić, stradaju hiljade naivnih, a i apsolutno nevinih.

No, nije ovog puta, a kao što je to bilo devedesetih, cilj samo dizanje tenzija i ratno huškanje. Daleko od huškanja jer Srbija ne smije ni da pomisli da krene sa vojskom bilo gdje, a pogotovo ne na Kosovo. Izjave srpskog premijera Ane Brnabić, prije su izjave očajnika, poraženog i poniženog, nekoga ko bi i kavgu, ali iz daljine, nego što su to izjave huškača koji bi ozbiljnije mogao da naškodi nekome. Jer Srbija više nikome ne može da naškodi.

am