Podrži moju kandidaturu i zaokruži 1 na izborima 4. novembra

Lista Samoopredjeljenje

Prof. dr. Sead Šemsović

Prof. dr. Sead Šemsović

univerzitetski profesor, Novi Pazar
Biografija

Prof. dr. Sead Šemsović

Prof. dr. Sead Šemsović je rođen 4. 2. 1978. godine u Raški, Republika Srbija. Osnovnu i srednju školu završio je u Novom Pazaru, a studij Književnosti naroda Bosne i Hercegovine i bosanskoga jezika na Filozofskom fakultetu u Sarajevu 2002. godine, gdje je 2008. magistrirao, a 2012. doktorirao.

Glavni je i odgovorni urednik Godišnjaka Bošnjačke zajednice kulture Preporod u Sarajevu, kao i Bošnjačke riječi, časopisa za nauku, kulturu i književnost sandžačkih Bošnjaka, koji izdaje Centar za bošnjačke studije (CBS).

Na Odsjeku za književnosti naroda Bosne i Hercegovine Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu nalazi se u zvanju vanrednog profesora na oblasti usmjena književnost.

U periodu od 2014. do 2018. vijećnik je Bošnjačkog nacionalnog vijeća, član Odbora za obrazovanje, te zamjenik predsjednika Bošnjačkog prosvjetnog savjeta. Član je skoro svih komisija za implementaciju bosanskog jezika u Republici Srbiji. Autor je naučne knjige Epski svijet Avda Međedovića, priređivač je i urednik niza knjiga, koautor jednog udžbenika za bosanski jezik za 2. razred gimnazija, autor i koautor tri udžbenika za izborni predmet Bosanski jezik s elementima nacionalne kulture, koautor svih izdanja Zbirke zadataka iz bosanskog jezika za malu maturu.

Učestvovao je na tridesetak međunarodnih naučnih konferencija, te objavio pedesetak naučnih i stručnih radova u zemlji i inostranstvu.

Ostali kandidati

Salih Hot

profesor hemije, Tutin

Zana Ličina

master ekonomije, Novi Pazar

Mirhan Zlatanić

elektrotehničar, Priboj

Ismeta Šmaković

profesor razredne nastave, Tutin