Podrži moju kandidaturu i zaokruži 1 na izborima 4. novembra

Lista Samoopredjeljenje

Muhedin Fijuljanin

Muhedin Fijuljanin

diplomirani politikolog , Sjenica
Biografija

Muhedin Fijuljanin

Rođen je 13. jula 1965. godine u Sjenici. Završio Fakultet političkih nauka u Sarajevu, sa prosječnom ocjenom 9,54. Pokretač, osnivač i prvi glavni i odgovorni urednik Časopisa za društveni život i kulturu sandžačkih Bošnjaka Bošnjačka riječ. Dugogodišnji urednik nedjeljnika Sandžačke novine.

Fijuljan je obavljao niz značajnih funkcija u lokalnoj samoupravi Sjenica i bio član više općinskih i republičkih radnih tijela. Višegodišnji član i funkcioner BNV, bio državni sekretar u Ministarstvu prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja u periodu od 2012. do 2014. godine.

Aktuelni predsjednik Skupštine opštine Sjenica i potpredsjednik BNV za saradnju sa državnim organima i međunarodnim organizacijama. Autor je monografija Sandžački Bošnjaci i Sandžak, monografija o Novom Pazaru, Sjenici, Tutinu, Prijepolju, Novoj Varoši i Priboju, reditelj nekoliko kratkometražnih dokumentarnih filmova, urednik tri knjige i jednog naučnog zbornika.

Muhedin Fijuljan je dobitnik tri srebrne značke Univerziteta u Sarajevu, nagrade Mehmed Šakir Kurtćehajić za novinarstvo, Medalje Rifat Burdžović Tršo Bošnjačkog nacionalnog vijeća za doprinos u oblastima javnih djelatnosti, politike, ljudskih prava i za doprinos ideji multietničkog i multikulturalnog društva, 2009. godine i Srebrne plakete BNV za izuzetan doprinos u ostvarivanju prava bošnjačkog naroda na obrazovanje na maternjem jeziku u Republici Srbiji, 2013. godine.

Ostali kandidati

Behija Hadžić

inž. tehnologije, Nova Varoš

Merisa Nuković

diplomirani pravnik, Prijepolje

Almasa Tafilović

profesor razredne nastave, Tutin

Prof. dr. Hasim Mekić

univerzitetski profesor, Novi Pazar