Podrži moju kandidaturu i zaokruži 1 na izborima 4. novembra

Lista Samoopredjeljenje

Ahmedin Škrijelj

Ahmedin Škrijelj

diplomirani pravnik, Novi Pazar
Biografija

Ahmedin Škrijelj

Ahmedin Škrijelj rođen je u Novom Pazaru, 8.8.1982. godine u Novom Pazaru. Po zanimanju je diplomirani pravnik.

Postdiplomske, master akademske studije upisao je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu na smjeru međunarodno humanitarno pravo i pravo ljudskih prava. Zavrišio je program godišnjeg seminara Beogradskog fonda za političku izuzetnost koji se realizuje u saradnji sa Vijećem Evrope.

Tokom svoje radne karijere do sada je radio poslove advokatskog pripravnika, sekretara u Osnovnoj školi Jovan Jovanović Zmaj u Novom Pazaru, pravnog savjetnika u Bošnjačkom nacionalnom vijeću, savjetnika poslaničke grupe “SDA Sandžaka – PDD” u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Trenutno je zapošljen u Centru za djecu i omladinu DUGA u Novom Pazaru na poslovima sekretara ustanove.

Od 2004. godine do 2012. godine tri puta biran za odbornika Skupštine grada Novog Pazara. U period od aprila do septembra 2006. godine vršio funkciju člana privremenog organa opštine Novi Pazara. Predsjednik Bokserskog kluba Novi Pazar od decembra 2007. godine do februara 2014. godine. Obavljao je funkciju zamjenika gradonačelnika grada Novog Pazara u period od 15. juna 2012. godine do 18. juna 2013. godine.

Obavljao je funkciju sekretara Bošnjačkog nacionalnog vijeća od 17. novembra 2014. godine do 16. jula 2017. godine.

Amaterski se bavi sportom. Služi se engleskim jezikom. Oženjen je Fatimom i otac je četvoro djece: Esma, Lamija, Nadija i Alija.

Otac Ahmedina Škrijelja, gospodin Jonuz Škrijelj, uhapšen je 22.05.1993. godine, od strane režima Slobodna Miloševića, kao jedan od 46 Bošnjaka, kojima je suđeno u montiranim sudsko-političkim procesima koji su vođeni u Novom Pazaru i Bijelom Polju protiv čelnika, članova, aktivista i simpatizera SDA Sandžaka.

Ostali kandidati

Fuad Baćićanin

doktor filoloških nauka, Novi Pazar

Dino Lotinac

profesor bosanskog jezika, Sjenica

Almasa Tafilović

profesor razredne nastave, Tutin

Ismeta Šmaković

profesor razredne nastave, Tutin