Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Novi Pazar Politika Sandžak

UVOĐENJE VOJNE UPRAVE U NOVOM PAZARU

Share

Donošenje odluke da se ulica Murska imenuje po poginulom vojniku Vojske Srbije (tada SRJ), bez ikakvog objašnjenja da građani Sandžaka nisu učestvovali u velikosrpskim vojnim pohodima, štaviše i protivili su se svemu tome, pokušaj je da se na te iste građane, na Bošnjake, pa uostalom i na samog mladića, stavi žig saučesnika tih zločina.

 

Riječ je o opasnom historijskom revizionizmu, gdje budućim generacijama ostavljamo tablu sa nazivom ulice, koja će ih učiti da je svo zlo ove vojske – zapravo dobro.

 

Još gore,donosioci odluke žele odgajati buduće generacije na laži da smo mi, Bošnjaci ovog vremena, jednako učestvovali u svim tim velikosrpskih, genocidnim vojnim pohodima.

 

Nakon što smo više decenija izloženi otvorenim pokušajima srpske asimilacije, danas imamo i još goru situaciju – pokušaj izjednačavanja sa najmračnijim segmetnom srpske povijesti i društva – sa srpskim genocidnim aktivnostima u toku 1991-1999.

Tragedija je još veća utoliko što su sprovoditelji toga tzv. bošnjačke ili sandžačke političke stranke.

 

Izlaganja odbornika SDA Sandžaka na ovu temu:

 

 

 

Također, ovu odluku je pratila i suspenzija institucija pravne države, nije uvažen negativni stav Bošnjačkog nacionalnog vijeća i Savjeta za međunacionalne odnose grada Novog Pazara, kao i čitav niz drugih proceduralnih i drugih grešaka.

Uvažen je samo zahtjev Vojske Srbije, te je time u Novom Pazaru de facto uvedena vojna uprava.

Posljednji put prije Aleksandra Vučića i Aleksandra Vulina, koji je bio ministar odbrane kada je vojska iznijela zahtjev pred lokalnu samoupravu, kao i prije Rasima Ljajića, koji klupi odmara na “klupi” planirajući novih dvadeset godina ministrovanja, vojna uprava u Srbiji je bila za vrijeme Milana Nedića.

Tagovi

Može vam se svideti