Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Medijski monitoring Politika Srbija Vijesti

POČETAK NAJAVLJENE KAMPANJE SDP: Ljajić primio vakcinu, Uroš Kandić o objavama na instagramu i facebooku

Share

Kako je najavljeno prije mjesec dana, za danas 15. januara je predviđen zvanični početak predizborne kampanje SDPS.

Naime, 12. decembra je na navodnom Trećem kongresu SDP Srbije, izabrano “novo rukovodstvo” stranke i kako je prenio između ostalih i N1 određen početak predizborne kampanje.

PROČITAJTE POVEZANO: OBJAVLJEN POČETAK KAMPANJE, HOĆE LI BITI SKOKA SA BINE?

Upravo danas je SDP Srbije imala dvije aktivnosti zabilježene i u medijima i na oficijelnom sajtu SDP Srbije.

Najprije je predsjednik SDP Srbije Rasim Ljajić, primio vakcinu. Nije jasno da li je riječ o kampanji ili se samo poklopilo sa današnjim danom.

Druga stranačka aktivnost koja je obilježila početak kampanje je oglašavanje Uroša Kandića, državnog sekretara u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, koji je potvrdio da je protiv “011 – shop” podnijeta krivična prijava.

TV Novi Pazar je prenijela tu vijest, a krivična prijava je podnijeta Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal zbog “oglašavanja proizvoda koje potiču nacionalnu, vjersku i rasnu mržnju”.

Vrlo je zabrinjavajuće da živimo u državi u kojoj se ne podnose krivične prijave i tužbe za prozivodnju i trgovinu ovakvim proizvodima, već samo za reklamiranje istih na instagramu i facebooku.

Korištenje ovakvih pitanja za jeftinu kampanju, druga je zabrinjavajuća stvar. Ali kad smo već kod kampanje, izvještavanje TV Novi Pazar u kojem se ekspilicitno navodi da je riječ o “generalnom sekretaru SDP Rasima Ljajića”.

U Statutu Sandžačke demokratske partije u članu 3 piše da je zvanična skraćenica stranke SDP, a u statutu Socijal-demokratske partije Srbije u članu 4 stoji da je zvanična skraćenica SDP Srbije.

 

Tagovi