Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Bosna i Hercegovina Medijski monitoring Politika Region Sandžak

ULIČARSKI NARATIV SRPSKIH POSLUŠNIKA Natječu se u bljuvotinama protiv SDA

Share

Nastup Elmedina Konakovića na Radioteleviziji Republike Srpske, ostaće upamćen po krajnje neprimjerenim riječima, nečemu nepoznatom sarajevskoj političkoj kulturi.

Govoreći o pobjedi kandidata “četvorke”  Srđana Mandića nad kandidatom SDA Nedžadom Ajnadžićem, na lokalnim izborima u sarajevskoj opštini Centar, on je podvukao ono što smatra posebno važnim u tome.

Vaćnost je navodno u tome, jer je Srbin pobjedio Bošnjaka i to na području u kojem Bošnjaci predstavljaju 93% populacije.

Konaković je osnovao stranku Narod i pravda u martu 2018. godine, nezadovoljan svojim tadašnjim položajem u SDA. Na minulim izborima, Narod i pravda je imao zajedničkog kandidata u opštini Centar sa drugim strankama, kolokvijalno nazvanim “četvorka”.

Snishodljiva intencija da se srpskoj javnosti predstavi u pozitivnom svjetlu, kao neko ko je pomogao Srbinu da pobjedi Bošnjaka, svakako je očigledna degutantost. Riječ je već viđenom običaju pojedinih bošnjačkih političara, a koji politički uspjeh vide u tapšanju srpskih šovinista na njihovo pljuvanje drugih Bošnjaka.

Ono što je doslovno ostavilo zapanjenim širu javnost, to je Konakovićeva formulacija, koja je naišla na pažnju i lavinu kritika na društvenim mrežama i javnosti uopšte.

Poslušajte:

 

Ma koliko događaj bio degutantan, ipak nije toliko ni čudno, jer je Konaković za svojeg političkog mentora uzeo Muamera Zukorlića

Zukorlić u svojem dodvoravanju srpskom šovinističkom režimu, ne smatra dovoljnim da pljuje samo Bošnjake, već se nerijeko okomi i na Erduana recimo.

U posljednje vrijeme mu je posebna meta i lider opozicije Šaip Kamberi.

Svakako da je razlog tome i poznata frustracija srpskih šovinista sa svime što je albansko, a kontekst njegove priče je teza koju je još 2018. lansirao sa Vojislavom Šešeljom i to upravo na TV Happy, o navodnoj tursko-albanskoj zavjeri u Sandžaku, protiv miroljubive Srbije.

Tagovi