Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Politika Region Srbija Vijesti

U Srbiji ništa novo: Fašističke pjesme na proslavi Dana Evrope

Share

Svečana akademija povodom Dana pobjede, kojoj je prisustvovao čitav državni vrh, obilježena je skandaloznim recitovanjem pjesama fašističke organizacije “Zbor” Dimitrija Ljotića “Mrtvi niste”, “Svi za jednoga” i “Mi znamo borbu što nas čeka”, saopštila je Partija radikalne ljevice.

Pokret slobodnih građana je zbog skandala na svečanosti zatražio političku i krivičnu odgovornost ministara koji čine Odbor za njegovanje tradicija oslobodilačkih ratova, dok Nova stranka zahteva hitnu smjenu čelnika RTS-a zbog “emitovanja ljotićevskih koračnica”.

Recitovanje ljotićevskih pjesama na svečanosti povodom Dana pobede nad fašizmom je gaženje miliona žrtava fašizama i nacizma, bezobzirna revizija historije i brisanje antifašističke borbe naroda Jugoslavije, navela je u pisanoj izjavi članica Predsedništva Partije radikalne ljevice istoričarka Milena Repajić.

Ona je istakla da historijski revizionizam i rehabilitacija fašista i saradnika okupatora traju već tri decenije i ocenila da jučerašnja tribina predstavlja vrhunac cinizma i zatiranja antifašizma.

direktno.rs

Tagovi

Može vam se svideti