Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Svijet Vijesti

U Crnoj Gori zabranjeni TV Pink, TV Happy i Vulin u uniformi

Share

Savjet Agencije za elektronske medije (SAEM) Crne Gore donio je odluku da na tri meseca zabrani reemitovanje pojedinih programskih sadržaja koji se emituju u okviru televizijskih programa TV Happy i TV Pink M iz Srbije.

Razlog koji se navode su ti da se u ovim programima promoviše mržnja, netrpeljivost i diskriminacija prema pripadnicima crnogorske nacionalnosti, prenijela je u ponedjeljak TVCG

“Cijeneći da se radi o pitanju od javnog interesa, čija zaštita zahtjeva sprovođenje mjera kojima će se suzbiti sporno izražavanje, SAEM je zaključio da je opravdano da se, na period od tri mjeseca, ograniči reemitovanje sljedećih programskih sadržaja: Dobro jutro, SrbijoĆirilica i Posle ručka‘ na televiziji TV Happy i Novo jutro na televiziji TV Pink M”, stoji u saopštenju savjeta.

 

Također, jučer je objavljena i vijest da je srpskom ministru odbrane Aleksandru Vulinu zabranjen boravak u Crnoj Gori u uniformi, a gdje je on boravio na liturgiji povodom godišnjice ubistva ministra tadašnje SR Jugoslavije Pavle Bulatović, a koji je ubijen je 7. februara 2000. godine u Beogradu. Aleksandru Vulinu, kao i brojnim drugim zvaničnicima je zabranjen boravak u nekoliko zemalja u regionu.

Liturgiji u Rovcima kod Kolašina je prisustvovao i radikalni srpski sveštenik u Crnoj Gori Amfilohije.

 

Odnosi između Srbije i Crne Gore su pogoršani nakon srpskog uplitanja preko svoje crkve u unutrašnje stvari ove države, a posebno nakon fašističkih izjava najviših srpskih dužnosnika, Ivice dačića i Zlatibora Ločnčara.

Tagovi

Može vam se svideti