Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Bosna i Hercegovina Medijski monitoring Sandžak Srbija Vijesti

TV HAPPY GLASILO PROPAGANDE GENOCIDA

Share

Prema podacima organizacija koje se bave ratnim zločinima, od Fonda za humanitarno pravo iz Beograda do drugih i van Srbije, trenutno je samo u srpskim sigurnosnim agencijama zapošljeno od tri do pet hiljada učesnika ratnih zločina.

Ta činjenica objašnjava i generalnu kriminogenost ovih organa vlasti, od čega je recimo slučaj Jovanjice jedan od najnovijih pokazatelja.

Osim u državnim službama, ratni zločinci su se našli i u srpskom parlamentu, a vrlo su često viđeni gosti na režimskim televizijama.

Povezano: Umjesto na sud, osumnjičeni ratni zločinci zvijezde režimskih televizija

Tomislav Kovač, protiv kojeg je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine prije ravno dvije godine podiglo optužnicu, gdje mu se na teret stavljaju radnje u sprovođenju genocida u periodu od 06. jula do 01. novembra 1995. u Srebrenici, nerijetko nastupa na TV Happy.

Prije mjesec dana, 24.12.2020., on je u emisiji “Dobro jutro Srbijo” ponavljao iste one teze o Bošnjacima i o SDA, a koje je velikosrpska propaganda iznosila od osnivanja u cilju diskreditacije političke organizacije koja je uspostavljena kao brana već isplaniranom genocidu.

Postavlja se pitanje da li građani Srbije, a posebno Sandžaka, mogu osjećati sigurnost u državi u kojoj se krivci za pravosnažni genocid nad njima, slobodno šetaju i izbjegavaju pravdu, štaviše i predstavljaju kao emimentne ličnosti kroz medije.

Povezano: Ako Srbija želi dobre odnose sa BiH neka izruče ratne zločince

 

 

 

Tagovi

Može vam se svideti