Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Vijesti

CRNA GORA ZAUSTAVLJA PRLJAVE IGRE SA RESPIRATORIMA

Share

“Nadam se da će ovaj dar od srca sa ljubavlju biti prihvaćen i simbolično predstavljati prekretnicu ka novim i boljim odnosima Srbije i Crne Gore, dve bratske i prijateljske zemlje”, glasila je poruka srpskog ministra u Podgorici Vladimira Božovića.

Uprkos ovoj patetičnoj poruci, tri respiratora koje je Crna Gora naručila od švedske firme sa sjedištem u Srbiji, zadržana su na granici, a onda i a potom i konfiskovani.

Pokušaj Srbije da naknadno “poklanja” respiratore, naišao je i na odobravanje velikosrpskih krugova u Crnoj Gori, poput predsjednika opštine Berane Dragoslav Šćekić koji je i uprkos odluci Vlade tražio respiratore.

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Madnić je otišai korak dalje, te okarakterisao odluku vlade kao “potpisivanje srmtne presude”, te i likovao o navodnom boljem položaju Srbije po broju zaraženih u odnosu na Crnu Goru.

Inače, crnogorska vlada je u cilju da nadomjesti gubitak zbog srpskog oduzimanja respiratora već stupila u kontakte sa dobavljačem iz Hrvatske.