Učitavanje

Unesite za pretraživanje

SRPSKI “AKADEMIK” REPLICIRAO DR. UGLJANINU

Vijesti

SRPSKI “AKADEMIK” REPLICIRAO DR. UGLJANINU

Share

Srpski orijentalista Darko Tanasković, oglasio se podužim tekstom povodom izjave dr. Sulejmana Ugljanina o tome da je pandemija korone daleko ograničenijeg obima, u vremenskom i svakom smislu, a u odnosu  na pandemiju velikosrpskog šovinizma, pa prema tome je i manja opasnost.

Tanasković je u svojoj kolumni iznio kontra-tezu, da je zapravo “panislamistička srbofobija” problem koji će opasniji od korone. Taj navodni problem, srpski akademik pripisuje rahmetli Aliji Izetbegoviću i dr. Sulejmanu Ugljaninu.

Koje konkretno srbofobijske izjave ili aktivnosti su ova dvojica ikada u svom bogatom znanstvenom i političkom životu preduzeli, Tanasković nije naveo. Naprotiv, u njihovom djelu postoji nebrojivo mnogo dokaza za suprotno.

Osim njih dvojice, dokazanih humanista i mirotvoraca, srpski “akademik” je  suprotno svim znanstvenim metodama izvšio i “analizu” pojedinih rečenica prof. dr. Rasima Muminovića, na jedan krajnje neakademski način, te utoliko njegova analiza nije vrijedna ni osvrta.

 

Razlika između nas je u tome što u Sarajevu i drugim gradovima niti jedna bogomolja nije srušena, dok su istovremeno sve džamije, mezaristani, kao i svi drugi objekti manje ili više devastirani

 

Intervju dr. Ugljanina za ugleddni sandžački portal SNews koji je srpska histerija proglasila “panislamskom srbofilijom”:

 

 

Sledeći