SRPSKE POLICIJSKE SLUŽBE ORGANIZATORI FANTOMSKE PARADE U NOVOM PAZARU

SRPSKE POLICIJSKE SLUŽBE ORGANIZATORI FANTOMSKE PARADE U NOVOM PAZARU

Velika se prašina podigla oko najave predstavnika tzv. LGBT populacije iz Kragujevca da će paradirati Novim Pazarom. No nakon što se prašina slegla, postavlja se pitanje ko je i da li je uopšte to najavio?

Naime, lokalni mediji koji su inače poznati po bliskosti režimu, najavljivali su nekoliko dana taj skup. Nakon skupa se oglasila i policija i potvrdila da oni jesu dobili zahtjev za odobrenje skupa, ali ga navodno nisu odobrili.

Naravno, saopštenje policije je to jako upitno.

Situacija je posebno podgrijana putem društvenih mreža gdje su profili za koje od ranije imamo uvid da su pod kontrolom obavještajnih struktura, širili vijest o kragujevačkim homoseksualcima.

Sasvim je dakle neupitno, organizatori parade kragujevčana su srpske policijske službe. Zapravo, ne može se reći “organizatori parade”, jer parade nije bilo, štaviše, nije uopšte postojala ni namjera da je bude, već je sve to bilo klasična medijska manipulacija i društveni inžinjering.

Koji je cilj ove ujdurme, također je lahko zaključiti. Već decenijama srpska para-država u Sandžaku održava stanje odsustva pravnog sistema i sigurnosti, zastrašuje narod Sandžaka i proizvodi društvene nemire.

Sve to je u određenoj mjeri i postignuto ovih dana.