Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Novi Pazar

DRŽAVA SRBIJA NAPLAĆUJE GRADU NOVOM PAZARU ‘ARAČ NA RIJEKE, IZVORE I PIJENJE VODE?

Share

37 miliona svake godine Javno komunalno preduzeće Vodovod Novi Pazar, uplati na ime svojevrsne globe srpskom ministarstvu poljoprivrede, a na ime globe za korištenje prirodnih resursa Sandžaka, konkretno ovaj put vode.

Na zasjedanju Skupštine glavnog grada Sandžaka, odbornici SDA Sandžaka su pokrenuli ovu temu, te pozvali sve ostale odbornike, kao i sve građane Sandžaka, bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost, da se institucionalnim putem izborimo protiv ovakvog vida izrabljivanja.

Nakon ovog izlaganja Ahmedina Škrijelja je uslijedila i rasrpava sa predstavnicima režima, a inicijativa SDA Sandžaka nije naišla na razumijevanje.

Osim Škrijelja, apel su upućivali i drugih odbornici SDA, a najavljena je i samostalna aktivnost po ovom pitanju. Sve u cilju interesa građana Sandžaka, kojima jedino još preostaje da Srbiji plaćaju i porez na ovaj zagađeni zrak koji dišemo.

Na kraju rasrpave, odbornik SDA Nafil Sejdović, inače dugogodišnji stručnjak i radnik u ovoj oblasti, također je govorio na ovu temu:

Nakon saznanja ove činjenice, uzimajući u obzir i brojne druge, postavlja se pitanje da li građanima Sandžaka uopšte ima života bez autonomije?!

Tagovi

Može vam se svideti