Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Kosovo Politika Preševska Dolina Sandžak Srbija Vijesti

Skupština: Kamberi dostojanstveno, Bačevac i Zukorlić ustali i aplaudirali Vučiću

Share

Sedamnaestominutno obraćanje Šaipa Kamberija u Narodnoj Skupštini Republike Srbije, na Posebnoj sjednici, izazvalo je oštru i neprimjerenu reakciju srpskog predsjednika, uprkos tome što se gospodin Kamberi obraćao sa krajnjim uvažavanjem, afirmativno i konstruktivno, te i sa očiglednom dobronamjerom.

Vučića je razbijesnilo Kamberijevo navođenje činjenica o zločinima nad Albancima i isticanje potrebe suočavanja srpskog društva sa nedjelima koja su počinjena u njihovo ime.

Grubo vrijeđajući sve žrtve, on je u odgovoru Kamberiju između ostalog kazao i da “nema fotelje” za njega i gospodina Ugljanina.

Vučićev ulazak u dvoranu je propraćen gromoglasnim aplauzom i ovacijama, a poslanici su ustali na noge.

U tom performansu, neuobičajenom za demokratsku praksu, učestvovala su i režinmski poslušnici iz Novog Pazara i Prijepolja.

Skupštini su prisustvovali i brojni drugi gosti, srpski predstavnici iz Republike Kosovo, a posebnu pažnju javnosti je privukao Simo Spasić, osuđivani silovatelj poznat po svojim opstrukcijama aktivnosti opozicije uz pomoć megafona.

Žalosna je činjenica da su Zukorlić, Bačevac i Tandir, svojim snishodljivim idolatrijama, stali u isti red sa takvim osobama.