Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Politika Sandžak Vijesti

Škrijelj: Sandžak jedna izborna jedinica

Share

Izborni sistem i izborni uslovi i moraju biti usklađeni i sa potrebama aošnjačkog naroda izjavio je danas Ahmedin Škrijelj, generalni sekretar SDA Sandžaka i kandidat za narodnog poslanika.

„Definisanje Sandžaka kao autonomnog pravnog i političkog entiteta i zasebne izborne jedinicu iz koje se bira najmanje 20 narodnih poslanika u državni parlament je temeljni politički cilj Stranke demokratske akcije Sandžaka.“ izjavio je Škrijelj.

Podsjetićemo SDA Sandžaka je na stanovištu da je, prije svega, neophodno u potpunosti reformisati  izborni sistem, kako su istakli ranije tokom međustranačkog dijaloga koji se vodio uz pokroviteljstvo EP, i da bi izbori bili slobodni i demokratski, u rešenja koja se donesu tokom dijaloga moraju uključiti interesi i potrebe manjinskih političkih stranaka.

“Ako naših rešenja nema u finalnom proizvodu, nama se šalje jasna poruka da postoji politička saglasnost srpskog naroda da Bošnjaci, Albanci i druge manjine nisu dobrodošle u institucije i da se guraju u ilegalu”, kazao je tada Škrijelj.

Bez uvažavanja njihovih zahtjeva, ne samo da ne možemo govoriti o slobodnim, demokratskim i fer izborima, već možemo govoriti o tome da se nastavlja diskriminatorska politika među manjinama, a dovodi se i u pitanje legitimitet ove vlasti, kao i svake druge, da se u Sandžaku uopšte sprovedu izbori.

Tagovi

Može vam se svideti

Sledeći