Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Nova Varoš Novi Pazar Politika Priboj Prijepolje Sandžak Sjenica Tutin Vijesti

SDP/SPP u Sandžaku agresivni, u Beogradu ponizni.. SDA sasvim suprotno!

Share

Političko djelovanje SDP i SPP za vrijeme njihovog višegodišnjeg postojanja, svodi se na sukobljavanja sa svima u Sandžaku, a istovremeno i na krajnje snishodljiv odnos spram svih beogradskih vlasti.

Dešavanja u novopazarskom parlamentu su samo nastavak ustaljene prakse sa društvenih mreža, ulice i uopšte javnog diskursa u svijetu ovih poslušnika velikosrpskog Vučićevog režima.

 

Ljajićev poziv da demonstracije u krugu bolnice prestanu dok su Brnabić i Lončar tu, svetogrđe glavnog sveštenika SPP-a pred Vulinom, samo su neki od poteza u minulim mjesecima, koji izazivaju ružan osjećaj kod svakog građanina Sandžaka. Ponašanje Muamera Zukorlića i sramna gostovanja na sramotnim TV programima, slučaj su koji dostojanstveni građani Sandžaka ne žele ni spomenuti. Njegovi hvalopsjevi, kao hvalospjevi Muamera Bačevca i Mirsada Đerleka, upućeni režimu, zahvaljivanja za “ulaganja u zdravstvo”, pokazatelj su tolikog nerazuma, da jednostavno ne postoji razumna reakcija.

 

Suprotno njima, SDA Sandžaka u Sandžaku promoviše dijalog, a spram beogradskih vlasti kao glas građana, iznoseći njihove plebiscitarne zahtjeve.

Također, SDA Sandžaka ulaže i krajnje napore da umanji posljedice njihovog djelovanja, pa i tako što ih permanentno poziva i savjetuje.

https://www.facebook.com/sandzak.rs/videos/928251134608821

Kako SDA Sandžaka, tako i svi građani Sandžaka, u ovom trenutku imaju obavezu da se na sve načine odupru ovoj destrukciji.

Koliko god ovi Vučićevi poslušnici budu agresivniji prema nama, odnosno snishodljviji i više se ponižavali spram svojih gospodara, još više narod treba biti uljudniji i dostojanstveniji u svakodnevici, a predstavnici SDA Sandžaka u svom djelovanju kao njihovi izabrani predstavnici.

Zlonamjerni cilj je upravo uvlačenje što većeg kruga u destruktivno ponašanje sukoba, odnosno ponižavanja.

Tagovi

Može vam se svideti