Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Medijski monitoring Nova Varoš Novi Pazar Politika Priboj Prijepolje Sandžak Sjenica Tutin Vijesti

SDP cirkus “Face TV” grubo vrijeđao bošnjački identitet!

Share

Politički performans gdje je ulogu glavnog statiste igrao Senad Hadžifejzović, započet je zaklinjanjem velikosrpskih režimskih poslušnika, predsjednika opština Novi Pazar, Prijepolje i Sjenica, u to da između Bošnjaka i Srba, maltene ne postoje razlike u Sandžaku.

Veoma tendenceiozno, a iako su ključne riječi suživot i mir, veoma i perfidno. Naime, razlike itekako postoje i riječ je o neistini.

Bošnjaci su građani drugog reda, čak se ni za ubistva Bošnjaka ne odgovara, dok Srbi recimo, imaju prednost pri zapošljavanju u javnim ustanovama, da ne idemo dalje.

Naravno, ne treba zamjerati šoumenu Senadu Hadžifejozivću. On je došao da poveća gledanost i napravi senzaciju u svojem rijaliti programu koji vodi već godinama.

Ne treba zamjerati ni Nihatu Biševcu, vrlo je moguće da on mnogo od onoga što izgovori, baš i ne zna šta zapravo izgovara.

Pročitajte povezano: PROMOCIJA FETO U KC NOVI PAZAR

Osim tih bajkovitih i neistinitih prezentiranja sandžačkog stanja, u ovoj emisiji, odnosno u ovom političkom performansu SDP, na veoma grub način se izvrgivala ruglu bošnjačka, sandžačka tradicija.

Prilog iz manastira Mileševa, koji je Senad Hadžifejzović započeo sa “Pomoz’ Bog”, govori o navodnom krunisanju kralja Tvrtka u tom manastiru.

Ostavimo historičarima raspravu o tome, iako je vrlo izvjesno riječ o netačnom podatku, ali ono za šta nam ne trebaju historičari je moderna historija manastira Mileševa.

Potreba da se grade odnosi između između različitih konfesija je svakako neupitna, ali treba reći da je manastir Mileševa mjesto odakle su kretale horde divljaka u minuloj agresiji na Bosnu i Hercegovinu.

Naravno, istina i činjenice, sigurno da ne odgovaraju SDP konceptu odnosa…

Pročitajte povezano: Rasim Ljajić provocira Tursku

No ni to nije najgore.

Ovaj SDP cirkus je među brojnim, krajnje degutantnim prilozima, imao je i dva koji su apsolutno u narativu srpsko mitomanske negacije Bošnjaka.

Priča o Fati koja se nemoralno zagledala u Ristu, a onda se Risto “poturčio”, oženio je i tako valjda nastali Bošnjaci, opačina je kojom nas je čak i SDP šokirao.

Dok je priča koja u naslovu navodi “vodu srpskog sveca” koja izvire ispod džamije, nešto što zaista nikada ne bismo pomislili da će neko reći.

Tagovi