Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Bosna i Hercegovina Medijski monitoring Politika Sandžak

ŠTO JE GLASU SRPSKE MILO, TO MU SE I SNILO Tri slova, tri trna u oku velikosrpskog šovinizma – S D A

Share

Jučerašnji skandal u Bosni i Hercegovini, kada je otkriveno da je tamošnja SDP sprovodila kriminalne radnje, a u cilji namještanja izbora za kandidata srpskog šovinistizma, još jednom je pokazao organiziranost antibosanske i antibošnjačke mreže, a za koju nije pretjerivanje reći da je genocidna agenda.

Svakako, ovdje možemo govoriti i o antisandžačkom, jer su svi ti konteksti apsolutno jedan isti kontekst.

Način na koji djeluju političke stranke, one koje pretenduju na bošnjačke glasove, a čije je svo djelovanje usmjereno isključivo protiv SDA, režija je onih koji su širom Bosne i Hercegovine punili masovne grobnice 1992-95., koji ne žele ni danas zauzeti drugi kurs, a što dokazuje skrivanje istih tih grobnica i svih drugih počinjenih zločina, zločinaca itd.

Skoro istovremeno sa aferom oko izbora u Srebenici, na karadžićevskim medijima se pojavio naslov, likovanje zbog navodnog raskola i slabljenja SDA Bosne i Hercegovine.

Uz navođenje te činjenice o ‘slabljenju SDA’, Glas Srpske, a preuzeli su potom i skoro svi ostali, sasvim eksplicitno likuje i zbog slabljenja ‘probosanskog koncepta’. Pojmovi probosanski i antibosanski, apsolutno po značenju odgovaraju pojmu zaštite od totalnog genocida, što je sinonim za Bosnu i probosansko, i pojmu genocida, a koji je bio i jeste utemeljen na antibosanstvu.

Događaji u Srebrenici, a potom i otvoreno izjašnjavanje medija “republike srpske”, samo su dva u nizu bezbrojnih pokazatelja, kako je zapravo SDA sinonim odbrane od totalnog genocida (gdje se pridjev totalnog navodi u smislu trajnog plana, utoliko što minuli i pravosnažno dokazani, nije totalno ostvaren), a da je svo djelovanje protiv SDA, djelovanje u službi genocida.

A što se tiče raskola i bilo kakvih slabljenja SDA, pa takvim naslovima svjedočimo već decenijama, itekako i mi u Sandžaku. Ali kako vrijeme odmiče, SDA je sve jača, a velikosrpski šovinizam iz dana u dan, iz godine u godinu, reda neuspjehe i poraze.