Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Politika Sandžak Vijesti

SDA Sandžaka: Ne idemo na razgovor o Vladi, tražimo ponavljanje izbora

Share

Predstavnici Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka neće se odazvati na poziv predsjednika Republike Srbije za razgovore o formiranju nove Vlade i traži ponavljanje izbora saopšteno je iz ove Stranke.
SDA Sandžaka smatra da izbori održani 21. juna 2020. godine nisu bili slobodni, demokratski i regularni i trebaju se ponoviti.
Na sastanku predsjednika Republike Srbije sa predstavnicima parlamentarnih stranaka održanom 4. maja 2020. godine, povodom nastavka izbornog procesa prekinutog uvođenjem vanrednog stanja zbog opasnosti od pandemije korona virusa, SDA Sandžaka je u pisanoj formi zatražila od predsjednika Republike Srbije da se izbori odlože i održe najranije 6. septembra 2020. godine.
Političkom odlukom vladajućeg režima ukinuto je vanredno stanje i ako nije bilo nikakvih zvaničnih dokaza o prestanku opasnosti po živote i zdravlje građana.
Vladajući režim iz Beograda i njihovi poslušnici u Sandžaku prikrivali su informacije o opasnosti i držali su građane u zabludi da je sve u redu sa ciljem da se namješteni izbori održe po svaku cijenu.
Vrhunac drskosti i manipulacije građanima Sandžaka pokazali su direktor Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru, direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru i Vladin koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru, koji su koordiniranim aktivnostima tokom izbornog procesa prikrivali informacije o naglom porastu broja oboljelih i umrlih u Sandžaku.
Direktori Zavoda za javno zdravlje i Opšte bolnice u Novom Pazaru su obavezni da svakodnevno izvještavaju građane o kvalitetu vazduha koji udišemo, o kvalitetu vode koju pijemo i higijensko-epitemijološkoj situaciji.
Njihova službena, ljudska i krivična odgovornost je posebno povećana u okolnostima kada su ugroženi zdravlje i životi građana, kaže se u saopštenju Stranke.

Tagovi

Može vam se svideti