Učitavanje

Unesite za pretraživanje

SDA Sandžaka: Na ovim izbornima naš glavni protivnik je velikosrpska politika

Politika Vijesti

SDA Sandžaka: Na ovim izbornima naš glavni protivnik je velikosrpska politika

Share

Obraćajući se medijima narodni poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović obavjestio je javnost da Stranka od danas nastavlja svoju predizbornu kampanju i sve druge političke aktivnosti koje smo zaustavili zbog vanrednog stanja izazvanog pandemijom virusa Covid-19.

„Zato naglašavam; da je na ovim izborima, naš glavni protivnik velikosrpska politika i njihovi izvršioci u Sandžaku. To je jedan od glavnih razloga našeg učešća na ovim izborima.“ – rekao je Imamović.

Cilj SDA Sandžaja jeste da pokaže da taj režim i njegovi izvršioci nemaju uporište u Sandžaku i da su oni koji danas vode ovu državu su sljedbenici politike, lika i djela Draže Mihajlovića, Ratka Mladića i Radovana Karadžića.

„Velikosrpska ideologija je bolest, to je zaraza koja je početkom jula 95. godine za samo 5 dana usmrtila 8372 Bošnjaka u jednoj maloj Srebrenici. Ta bolest razara i ugrožava čitavo društvo, pa i sam srpski narod.“

Na ovim izborima u Sandžaku imaju samo dvije opcije, ali potpuno suprotstavljene: SDA Sandžaka i Velikosrpski režim.

Specijalni status, u formi koju mi zastupamo, predviđa Sandžak kao političko teritorijalnu cjelinu ravnopravnih građana i naroda.

Predviđa uspostavljanje stabilnih institucija i mehanizama, da se nikad više nikome ne dogode Srebrenica, Sjeverin, Štrpci, Kukurovići i zločini koje je napravila velikosrpska ideologija u Sandžaku i čitavom Balkanu.

Naš program na ovim izborima je dosljedan našoj politici svih ovih decenija: Decentralizacija Srbije, Specijalni Status za Sandžak, Evropske i NATO integracije, Tržišna ekonomija i konkurentna privreda, Demokratija, vladavina prava, jednakost pred zakonom i Društvo jednakih mogućnosti.

Tagovi

Može vam se svideti