Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Politika Vijesti

SDA Sandžaka: Maćehinski odnos države prema Sandžaku

Share

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka podržava opravdane proteste revoltiranih građana Sandžaka protiv najviših državnih organa Republike Srbije zbog maćehinskog odnosa prema zdravlju ljudi u Sandžaku.

Predsjednica Vlade Srbije i srpski ministar zdravlja su danas došli u Sandžak bez ikakve konkretne pomoći oboljelim licima čiji su životi ugroženi i bez ikakvog rješenja za zaštitu ostalih građana od aktuelne pandemije.

Pored toga, građanima Sandžaka koji su s pravom očekivali pomoć države, srpska predsjednica Vlade i ministar zdravlja u svojim obraćanjima, na drzak i neprimjeren način poručili su „da su sami krivi za nastalo stanje“ i njihove zahtjeve i očekivanja nazvali „politizacijom“.

Po ustaljenoj praksi predstavnici režima su i sada došli dan uoči ponavljanja izbora koji su poništenih zbog dokazane krađe glasova, namještanja i drugih nereguliranosti od strane vladajućeg režima, što su konstatovali i međunarodni posmatrači.

SDA Sandžaka zahtjeva od svih državnih organa Srbije da prestanu sa zloupotrebom i politizacijom zdravstvene krize na štetu građana Sandžaka.

SDA Sandžaka apeluje na sve građane koji izlaze na ponovljene izbore da prvenstveno vode računa o svom zdravlju i zdravlju drugih ljudi.

Tagovi

Može vam se svideti