Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Politika Prijepolje Sandžak Vijesti

SDA Prijepolje o rasipništvu režimske koalicije u tom sandžačkom gradu

Share

Imenovanjem još jednog člana opštinskog Vijeća uz ranije imenovana dva pomoćnika predsjednika, Prijepolje će, kao izrazito nerazvijena opština, u izvršnoj vlasti imati 11 funkcionera, ukazali su iz ogranka SDA Sandžaka Prijepolja.

Oni dodaju da će se samo za novoimenovane funkcionere na godišnjem nivou izdvajati oko 6 miliona dinara na ime zarada i doprinosa.

“Ovaj novac koji se bespotrebno rasipa na zarade funkcionera moguće je upotrijebiti za završetak kompletnog projekta izgradnje groblja u Brodarevu ili na sanaciji svih seoskih pristupnih puteva do malinjaka, za koje na žalost u budžetu nije bilo sredstava”, poručuju  iz prijepoljskog ogranka SDA Sandžaka.

Oni smatraju protivzakonitim prijedlog predsjednika opštine, da se razreši direktorka Biblioteke i na njeno mesto imenuje novi vršilac dužnosti.

“Prijedlog predsjednika opštine koji je usvojen bez navođenja imena kandidata i dostavljanja dokaza o ispunjenosti uslova kandidata koji će biti predložen suprotan je Zakonu o kulturi, Zakonu o bibliotečkoj delatnosti i Statutu Biblioteke, i na ovaj način uvodi se bezakonje u radu lokalne vlasti”, tvrde iz ove partije i pozivaju predsjednika opštine, kao ovlašćenog predlagača ove Odluke da sve aktivnosti u vezi ove tačke dnevnog reda uvede u zakonske okvire i povuče sa dnevnog reda.

Izvor: PP Media, SNews

Tagovi