SDA osuđuje novi talas velikosrpskog divljanja

SDA osuđuje novi talas velikosrpskog divljanja

Stranka demokratske akcije Sandžaka osuđuje divljanje velikosrpskih nacionalista pred Međunarodnim tribunalom u Hagu koji su veličali osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

Javna podrška i veličanje ratnih zločinaca koji su odgovorni za genocid nad Bošnjacima predstavlja direktnu prijetnju bošnjačkom narodu i objektivnu opasnost za bošnjački narod u Sandžaku.

Rehabilitacijom Draže Mihailovića kao i odgovornih za zločine počinjene u ratovima 90-tih u Bosni i Hercegovini, Sandžaku i na Kosovu, od strane aktuelnog režima Vučić-Dačić, u Srbiji je zavladala nova epidemija velikosrpskog nacionalizma zasnovanog na mržnji i neprijateljstvu prema Bošnjacima i drugim nesrpskim narodima.

Aktuelni srpski režim pred očima međunarodne zajednice decenijama negira zločin genocida nad Bošnjacima u Srebrenici i druge zločine na Balkanu, koje su počinile srpske snage nad Bošnjacima i drugim nesrpskim narodima, što predstavlja objektivnu opasnost za mir i stabilnost na Balkanu.

SDA Sandžaka poziva Međunarodnu zajednicu da hitno zakaže Međunarodnu konferenciju i time trajno riješi jugoslovensku krizu.

 

www.sda.rs