Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Politika Vijesti

SDA NEĆE DOPUSTITI UVOĐENJE VANREDNOG STANJA U MANJEM BH-ENTITETU

Share

Nakon izvođenja 90.000 na ulice, mahom starijih građana da bi davali potpise listi SNS i to nakon zabilježena dva slučaja oboljelih od korone u Srbije, a čime se srpski predsjednik čak i hvalio, jasno da  ovom režimu ne pada ni pamet da se zaista bavi problemom globalne svjetske pandemije i da im je od korone preči opstanak na vlasti.

Također i nakon izjava Vučićevih stručnjaka o “najsmešnijem virusu”, a vezano za to, i nakon prijetnji da će ukloniti osmjeh ljudima u Sandžaku, uostalom, nakon i 30 proteklih godina sa nekadašnjim Šešeljevim nosačem gajbica a današnjim “predsjednikom države” (ukoliko je ova ozbiljna sintagma uopšte i dopuštena u ovom slučaju), niko elementarno racionalan neće vjerovati tom i takvim ljudima.

Nikakva borbe protiv korone nije u Srbiji na sceni, već je samo i taj globalni svjetski problem iskorišten za ostvarivanje velikosrpskih ciljeva, koji su inače i formalno, presudama Tribunala – genocidni ciljevi, kao i posljednji fašistički pokret u Evropi.

Odluka parlamenta manjeg bh-entiteta da uvede vanredno stanje kao i u Srbiji, umjesto recimo adekvatnije vanredne situacije, intrument je i potez orkestrirane velikosrpske kampanje usmjerene protiv Bosne i Hercegovine.

Ova odluka je jučer donešena preglasavanjem, a protiv su bili bošnjački zastupnici.

Odluka se također, ne može sprovesti ukoliko ne prođe i u Domu naroda, a gdje se očekuje da će zastupnici SDA Bosne i Hercegovine iskoristiti pravo veta.

Tagovi