Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Sandžak

SAVJETNIK ZA VJERSKA PITANJA DIYANETA FATIH YÜCEL POSJETIO MEŠIHAT SANDŽAKA

Share
Mešihat IZS je imao čast juče primiti savjetnika za vjerska pitanja ispred Dijaneta Republike Turske pri ambasadi Republike Turske u Beogradu, gospodina Fatiha Yücela.
Povod ove posjete bio je završetak četvorogodišnjeg mandata gospodina Fatiha Yücela pri ambasadi Republike Turske u R. Srbiji.
Sastanku je prisustvovao Reisu-l-ulema IZS Sead ef. Nasufovic i muftija Mešihata IZS Senad ef. Halitović sa svojim saradnicima.
Zajednički je konstantovano da je saradnja Dijaneta R. Turske i Islamske zajednice Srbije na veoma visokom nivou čemu svjedoče mnogi realizovani projekti koji su od izuzetne važnosti za muslimane R. Srbije, ali je također, dogovorena i još intenzivnija saradnja na novim projektima u budućem periodu.
Na sastanku su razmjenjena i mišljenja o aktuelnim vjerskim pitanjima u Sandžaku i R. Srbiji.
Reisu-l-ulema, Sead ef. Nasufović i muftija Senad ef. Halitović su zahvalili gospodinu Fatihu Yücelu i Dijanetu Republike Turske na dosadašnjem doprinosu koji su dali u razvoju IZS i njihovom konstantnom nastojanju da pitanje jedinstva muslimana u Srbiji nema alternativu.
Nakon džuma-namaza upriličen je sastanak i sa gradonačelnikom grada Novog Pazara Nihadom Biševcem koji mu je također, zahvalio na veoma dobroj saradnji i poželio uspjeh u budućem radu.
Tagovi