Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Politika Sandžak Sjenica Vijesti

Saopštenje SDA Sjenica povodom novih slučajeva diskriminacije građana i nezakonitih radnji

Share

SDA Sandžaka,ogranak Sjenica najoštrije osuđuje nezakonito postupanje nelegalne vlasti u Sjenici, koja je zakonski smijenjena na sjednici Skupštine opštine održane 7.10.2020. godine, a koje se ogleda u mobingu, odnosno šikaniranju i nezakonitom davanju otkaza radnicima i neosnovanom pokretanju disciplinskih i drugih postupaka protiv radnika u Opštinskoj upravi i javnim ustanovama i preduzećima, a koji su članovi i funkcioneri stranke SDA Sandžaka.

Radnici su svakodnevno izloženi svim oblicima ponižavanja, zlostavljanja, uznemiravanjima, pretnjama i zastrašivanjima, a sve i isključivo zbog političkog stava različitog od stava SPP-a.

Nelegitimni držaoci opštinske vlasti, koji sve svoje snage usmeravaju isključivo na revanšizam i politički obračun sa neistomišljenicima, a nikako na razvoj opštine i vršenja poslova iz oblasti javne uprave, do sada su nezakonito podelili na desetine otkaza članovima SDA Sandžaka, među kojima su neki u stalnom radnom donosu preko 15 godina. Na ovaj način je ozbiljno ugrožen i rad Opštinske uprave, kao servisa svih građana, jer je već postojao značajan nedostatak kadrova. Istovremeno, vrši se političko upošljavanje nekompetentnog kadra koji apsolutno ne ispunjava uslove i kvalifikacije za obavljanje poslova javne uprave.

SDA Sandžaka staće uz sve zaposlene koji trpe zlostavljanje i nepravdu i pružiće svaki vid podrške i pomoći u odbrani prava i pokrenuće sve instrumente zaštite. Pozivamo nadležne institucije da reaguju i stanu na kraj nezakonitom delovanju uzurpatora vlasti i omogući normalno funkcionisanje lokalne uprave, čiji posao nije stvaranje nemira i nestabilnosti u gradu i politička osveta, već da bude servis svih građana.

SDA Sandžaka
Ogranak Sjenica

 

 

Tagovi