Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Šaip Kamberi najavio opozicioni savez u srpskom parlamentu

Politika Preševska Dolina Sandžak Srbija

Šaip Kamberi najavio opozicioni savez u srpskom parlamentu

Share

Tri poslanika SDA Sandžaka i isto toliko albanskih okupljenih na listi Ujedinjena dolina, činiće jedinu opoziciju u novom sazivu srpskog parlamenta, najavio je Šaip Kamberi na svojem oficijelnom facebook nalogu, prenosi dardaniapress.

Gospodin Kamberi je kazao da mandatar Brnabić nije uopće ni pozvala albanske predstavnike na savjetodavne razgovore, a kako je poznato, SDA Sandžaka je još ranije odbacila bilo kakvu mogućnost, te se između ostalog nije odazvala ni na razgovore sa predsjednikom Srbije.

Kamberi je na Facebooku napisao sljedeće:

Stvaranje nove vlade u Beogradu s “manjinskim sudjelovanjem” ne znači uključivanje zajedničke liste albanskih stranaka “Ujedinjena dolina”. Nekoliko dana prije formiranja nove vlade, mandatarka Ana Brnabić nije održala savjetodavne sastanke s albanskom listom, dajući time izravan signal o nedostatku političke volje da Albanci i ovaj put budu uključeni u parlamentarnu većinu.

U ovom slučaju, u nedostatku ozbiljne ponude i nedostatka volje za izgradnju partnertskog odnosa sa Albancima, a u rješavanju problema s kojima se suočava Preševska dolina, albanskoj listi preostaje stvaranje opozicione parlamentaarne grupacije sa SDA Sandćakam kao jedini način političke borbe.

Slični problemi (pojedinačna i kolektivna prava) s kojima se suočava stanovništvo i Sandžaka i Doline, slični politički stavovi i ciljevi, kao i vizija budućnosti regija, čine SDA prirodnim partnerom albanske liste s kojim će, nadam se, čine zajedničku opozicionu skupinu u novom sastavu parlamenta u Beogradu, ostajući jedina oporbena skupina među 250 zastupnika u parlamentu

https://www.facebook.com/sh.kamberi/posts/10157272308341300

Samo učešće Albanaca na izborima je u Beogradu početkom ove godine dočekano na nož, a kao što smo ranije i pisali.