Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Srbija Vijesti

REZULTATI VUČIĆEVOG REŽIMA Evropski parlament o Savamali, Krušiku, Jovanjici i drugim aferama

Share

Odbor Evropskog parlamenta je danas prihvatio amandmane Vladimira Bilčeka, pa će se izvještaj naći pred poslanicima Evropskog parlamenta.

Radi podsjećanja, kada je u pitanju Savamala, riječ je o nelegelanom rušenju objekata u izbornooj noći 24. aprila 2016. godine, u beogradskoj ulici Hercegovačka, od strane i dalje nepoznatih lica, a čiji identitet je očigledno poznat Aleksandru Vučiću.

On lično je obećavao otkrivanje i kažnjavanje počinioca, kako je kazao jednom prilikom – “kompletnih idiota”, ali je to i do danas izostalo.

Naredna afera je o prodaji oružja po izuzetno niskim cijenama firmi u čijoj upravi je bio zapošljen Branko Stefanović, otac ministra (tada policije) Nebojše Stefanovića. Branko je navodno umro prošle godine, a afera podrazumijeva i progon Aleksandra Obradovića, radnika fabrike koji je otkrio nezakonite radnje.

Jovanjica je najveća otkrivena plantaža marihuane u Evropi, a iza koje su očigledno stajale srpske službe sigurnosti, kako policijske tako i vojne, ali i SPC.

U jednom od svojih istraživanja, KRIK je iznio niz dokaza o upletenosti državnih organa i najvećih službenika vlade u ovu aferu.

O upletenosti srpske Crkve u ovu aferu, više se može pročitati i pogledati video na ovom linku.