Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Politika Region Sandžak Srbija Svijet Vijesti

Zašto Rasim Ljajić provocira Tursku sa FETO banerima u Novom Pazaru?

Share

I dalje nema objašnjenja za jučerašnji skandal sa promocijom Feto škola u Kulturnom centru Novi Pazar, koji je naišao na burne reakcije kod građana Sandžaka. Čak su i dijelovi Centralnog dnevnika uklonjeni sa youtube kanala Face TV, nakon reakcija na društvenim mrežama.

Interes Bošnjaka i svih građana Sandžaka da se njeguju dobri odnosi Turske i države u kojoj živimo, a za čije unaprijeđenje su se otvorile mogućnosti otvaranjem konzulata u glavnom gradu Sandžaka. Ali ovakva provokacija grubo remeti odnose.

Zato se postavlja pitanje čiji je interes baner Feto-ove škole postavljen u Novom Pazaru? Sigurno onih koji ne žele dobre odnose sa Turskom, ali koji i ne žele ništa dobro građanima Sandžaka.

Još bitnije pitanje je zašto SDP u tome učestvuje?

Nema sumnje da je ovaj politički skup u formi “dnevnika” bio do u tančine organizovan i da projekcija na baneru nije emitovana slučajno i nenamjerno.

Pročitajte povezano: SDP cirkus najgrublje vrijeđao bošnjačku tradiciju

Sasvim očito je neko htio poslati poruku, a samo nekoliko dana nakon što je spomenuti konzulat i otvoren.

Za čije interese to Rasim Ljajić radi, da se i pretpostaviti, a u dobroj mjesri je jasan i njegov motiv.

Naime, agonija u koju je upao prošle godine nakon što je najuren iz ministarske iz fotelje, iako nakratko prekinuta suludom nadom vezano za FSS, upravo podstiče bivšeg ministra na očajničke poteze.

Kao što je bio spreman prošle godine u krugu bolnice, ne pokazujući pritom nikakvo poštovanje prema umrlima i onima koji su se u tom trenutku borili za život, da njihovim okupljenim rođacima sugerira da se ne oglašavaju dok su Brnabić i Lončar tu, sigurno da je spreman i na razne druge stvari, a da bi se dodovorio Brnabiću ili Lončaru, odnosno režimu.

Gurnuti turskom konzulu, na koncu i turskoj državi i turskom narodu, prst u oko, ukoliko će time zadovoljiti one od kojih očekuju fotelju, za Ljajića nije nikakav problem.

 

Tagovi

Može vam se svideti