Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Kultura i obrazovanje Prijepolje Sandžak Vijesti

“Priznanje” Skupštini opštini Prijepolje za zagađivača godine u državi

Share

Nagrada “Crni list” dodijeljena je u okviru akcije “Tražimo zagađivača i zaštitnike godine” kompaniji Ziđin Kuper zbog nedovoljnog ulaganja u smanjenje zagađenja životne sredine u Boru. “Crni list” dodijeljen je i Skupštini opštine Prijepolje zbog nesanitarnih, divljih deponija koje zagađuju životnu sredinu i Republičkoj veterinarskoj inspekciji zbog nerješavanja problema divljih deponija životinjskog otpada.

Akciju 12 godina organizuju Drugi program Radio Beograda i Pokret gorana Vojvodine, a prije 38 godina akciju su pokrenuli ekološki magazin „Čekajući vetar“ Drugog programa Radija Beograd i Društvo za čistoću vazduha Srbije.

Pročitajte još: SNS/SDP/SPP vlasti smetaju bošnjačke zastave

Priznanje „Zeleni list“ pripalo je udruženju „Stop kafileriji“ za borbu protiv kafilerije koja zagađivala vazduh u Zrenjaninu, „Eko straži“ za kampanju čišćenja Srbije „Zavrni rukave“ i Podrinjskom antikorupcijskom timu za argumentovano upozoravanje javnosti na posljedice otvaranja rudnika litijuma.

To priznanje pripalo je i Inicijativi „Pravo na vodu“ za aktivnosti na zaštiti voda Srbije, „Eko – Pančevački rit“ za aktivnu zaštitu životne sredine na lijevoj obali Dunava i udruženju Ekomar za aktivnosti na unaprijeđenju stanja životne sredine u Kragujevcu.

Dobitnici su i „Balkan Green Energy News“ za sveobuhvatan medijski pristup ekološkim temama, emisija „Marka Žvaka“ za originalan način skretanja pažnje na probleme životne sredine, Dragana Arsić za borbu za očuvanje prirodnih vrednosti Fruške Gore, Ramo Tahirović za promovisanje važnosti životne sredine i Nebojša Bata Joksić za višegodišnju borbu protiv zagađenja reke Pek.

Specijalno priznanje „Zeleni list“ dodeljeno je ambasadi Švedske za podršku Srbiji u sprovođenju reformi u životnoj sredini i Miodragu Obradoviću za pionirski poduhvat u pošumljavanju goleti na Pešterskoj visoravni, u dolini Ibra na Kopaoniku.

Posebna zahvalnost izražena je Ambasadi Velike Britanije za akciju sadnje 189 stabala kod Beogradskog sajma i Sberbanci za kampanju Sberzeleno, dok je pohvaljen Saša Bjelić iz Priboja, osnivač stranice VoLim ne dam Lim.

N1

Tagovi