Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Politika Sandžak Sjenica Vijesti

PRAVI VUČIĆEV PIONIR! Mujagić svoju nesposobnost pravda prethodnom vlašću

Share

Nakon što je velikosrpska poslušnička grupacija SPP zaposjela vlast u Sjenici, a mimo volje Sjeničaka izražene na izborima, ovaj sandžački grad potresaju afere i problemi.

Isključivanje grijanja džamiji, ograničavanje broja djece koja smiju pohađati nastavu na bosanskom jeziku, zatrpanost grada smećem, neodržavanje puteva za vrijeme snježnih padavina…

Kakve poruke režim šalje isključivanjem grijanja džamiji

No, u maniru svojih beogradskih šefova, Munib Mujagić svoju nesposobnost objašnjava tako što krivi prethodnu vlast.

Govoreći za RINA.rs (Regionalna novinska agencija Zlatiborskog okruga), a povodom dolaska predstavnika ministarstva finansija zbog činjenice da je Opština pred bojkotom, Mujagić je za sve optužio prethodnu vlast.

Opština Sjenica diskriminiše bošnjačku djecu u školama

Ono što su oni pre nekoliko dana, u radu sa ljudima iz budžetske službe i javnim preduzećima utvrdili jeste visina tog preostalog duga, kazao je Mujagić za RINA o dolasku ljudi iz ministarstva finansija.

Govoreći o “minusima u budžetu”, a ne spominjući dugovanja recimo Resavice prema Opštini Sjenica, Mujagić je zaobišao i najvažniju činjenicu: Da je grupacija SPP iz koje dolazi, apsolutno nesposobna za bili šta osim za snishodljivost prema beogradskom režimu.

Tagovi