Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Politika Srbija Svijet Vijesti

Poslanik Bundestaga: Pitali smo Srbiju u koju to EU želi da ide?

Share

Poslanik njemačkog Bundestaga Josip Juratović izjavio je da je tokom posjete srpske ministarke za evropske integracije Jadranke Joksimović Berlinu bilo riječi o tome u koju Evropsku uniju Srbija želi da ide, autoritarnu ili demokratsku.

Socijaldemokrata Juratović, predsjednik parlamentarne grupe Bundestaga za Jugoistočnu Evropu, naveo je da Srbija „ne može da sjedi na više stolica“ i da mora jasno da se opredijeli gdje želi da ide.

„Srbija mora da se odluči da li želi Evropu (mađarskog premijera Viktora) Orbana i Višegradske grupe koja je u Evropskoj uniji samo zbog ekonomije ili želi Evropu vrijednosti. Mi ne znamo šta Srbija želi. Sa svima bi htjela da ima dobre odnose i da sjedi na svim stolicama“, rekao je Juratović za Dojče vele.

Juratović, koji je juče bio jedan od sagovornika Joksimović u Berlinu, kazao je televiziji N1 da Evropsku uniju iritira ponašanje Srbije, jer je dijalog koji dvije strane vode manje-više zadovoljavajuć, dok je ono što se može videti u samoj Srbiji „druga stvar“.

izvor- danas