Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Kultura i obrazovanje Novi Pazar Sandžak Vijesti

POSJETA DELEGACIJE NOVOPAZARSKE ŠKOLSKE UPRAVE BOŠNJAČKOM NACIONALNOM VIJEĆU

Share
Delegacija novopazarske Školske uprave predvođena načelnicom Mirsadom Tripković posjetila je danas Bošnjačko nacionalno vijeće i tom prilikom se susrela sa rukovodstvom Vijeća.
Na sastanku je bilo riječi o unapređivanju saradnje između Vijeća i Školske uprave Novi Pazar u cilju kvalitetnije nastave na bosanskom jeziku u Sandžaku.
U delegaciji su bile i savjetnice Školske uprave imenovane od strane Ministarstva prosvjete Republike Srbije, Azemina Bojadžić, Sanela Međedović, Safija Dražanin i Elvira Đekić koja je i predsjednica Odbora za obrazovanje BNV-a.
Savjetnice-spoljne saradnice koje su imenovane od strane Ministarstva prosvjete Republike Srbije u narednom periodu pratiće kvalitet izvođenja nastave predmeta Bosanski jezik i Bosanski jezik i književnost pri novopazarskoj Školskoj upravi.
Školska uprava u Novom Pazaru organizovana je kao Grupa za stručno-pedagoški nadzor i pokriva škole na teritorijama grada Novog Pazara i opština Sjenica i Tutin. Na teritoriji ovih sandžačkih gradova i opština se nalazi većina odnosno 39 odgojno-obrazovnih ustanova u kojima se izvodi nastava na bosanskom jeziku.