Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Sandžak Srbija

PONIŽAVANJE I BRUKA SAMIRA TANDIRA U PARLAMENTU

Share

“Vašingtonski sporazum” je naziv za kvazi-diplomatiju Aleksandra Vučića i jedna snishodljiva podrška u predizbornoj kampanji Donalda Trampa.

Opšti je utisak da Srbija i srpski narod nemaju nikakve koristi od ove ovakve “diplomatije”, štaviše, sporazum sadrži i brojne štetne elemente. Za Sandžak i Bošnjake u Srbiji tek, apsolutno nema smisla govoriti o nekoj koristi i u tom kontekstu hvaliti ovaj sporazum.

No, poslanik vladajuće većine Samir Tandir, a koji pripada stranci Muamera Zukorlića, iskoristio je današnju sjednicu da pohvali i Vašingtonski sporazum.

Od svih gorućih tema, problema u Sandžaku i Srbiji, poslušnicima režima iz Sandžaka je tzv. Vašingtonski sporazum toliko bitanpa koriste svoje vrijeme da govore o njemu.

Brojni u Srbiji su ova događaj opisali kao “diplomatija hoklice”, a što je jedan podrugljiv, ali poprilično realan opis.

Naime, sve bitno što se zaista dogodilo tog 4. septembra u Vašingtonu je to, da je svijetu poslana slika kako predsjednik jedne države sjedi na hoklici pred Donaldom Trampom. To naravno i ima veoma jaku diplomatsku poruku, istina nedopustivu i nečuvenu, ali jaku.

No kako god je Donald Tramp smjestio na hoklicu Aleksandra Vučića, isto tako se i Vučić u Srbiji odnosi krajnje bahato prema “podređenima”, prema “podanicima”, prema “poslušnicima” itd.

Šta je poziv iz Dolića nego omalovažanje insitucija države, struke, pa i samih okupljenih mještana? Šta je rečenica, “Rasime ne znaš ti šta je respirator”, nego omalovažavanje? Bezbroj je takvih primjera, a pogotovo mimo kruga poslušnika…

Tako i ova Tandirova neutemeljena pohvala, nesuvsla i na prvi pogled bezrazložna, nije ništa drugo nego snishodljivo spuštanje na “hoklicu” pred Vučićem.

Ova hoklica je još manje od toga, ona je hoklica Dačićevog zamjenika, kojom je konačno “nagrađen” najveći politički promašaj Sandžaka, zvani Muamer Zukorlić.

 

Tagovi

Može vam se svideti

Sledeći