Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Hrvatska

POLITIČKI SUKOBI U ZAGREBU NAKON TERORISTIČKOG NAPADA

Share

Teroristički napad na zgradu vlade Republike Hrvatske koji se dogodio u ponedjeljak, izaziva žestoke sukobe na međustranačkoj razini u toj zemlji uperiodu koji je uslijedio.

Nakon što je predsjednik Milanović, inače sklon skandaloznim i kontroverznim izjavama, kritikovao premijera Plenkovića i Vladu, uslijedio je i niz odgovora sa druge strane. U svom pozivu da se zaštite državne institucije, a prilikom prvog obraćanja nakon incidenta, Milanović je zaključio riječima: Ako se na to, konačno, i odluče u Vladi, imaju moju podršku. Čak ih i pozivam da to naprave.

U svojoj današnjoj izjavi za medije, Plenković je optužio desničara Miroslava Škoru i predsjednika Zorana Milanovića, inače socijaldemokratu za navodni savez koji traje još od predsjedničkih izbora. Dok predsjednik i ljevica navodno umanjuju, desnica štaviše i odobrava napad, zaključak je Andreja Plenkovića.

Krajnja desnica sada nalazi razumijevanje za bunt? Nema tu bunta. Nije bunt teški pokušaj ubojstva. Postoji predumišljaj i namjera. To je pokušaj terorizma.

Prilikom napada je ranjen policajac, a napadač Danijel Bezuk je izvršio samoubistvo.

 

Tagovi