Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Stavovi Tutin Vijesti

PLJAČKANJE GRAĐANA SANDŽAKA! Poznati aktivista o 18 miliona eura koje EPS odnio iz Tutina?

Share

Tutinski aktivista i humanitarni radnik gospodin Sead Ademović, koji živi i radi u Luksemburgu, osvrnuo se na pljačkanje miliona eura od građana Sandžaka.

Gospodin Ademović je na svojem, inače jako posjećenom facebooku profilu, iznio svoj grubi proračun o tome, da je srpska država samo na ime takse za električna brojila iznijela 18 miliona eura iz Opštine Tutin u posljednjih trideset godina.

 

Opstina Tutin broji oko 9800 elektricnih brojila koja se napajaju sa elektromreze ogranka EPS- a, a koje posluje u…

Posted by Becko Sead Ademovic on Utorak, 19. Januar 2021.

Opština Tutin broji oko 9800 električnih brojila koja se napajaju sa elektromreže ogranka EPS- a, a koje posluje u okviru državnog javnog preduzeća Elektroprivreda Srbije. Svaki potrosac plaća 650 dinara mjesečno bez i jednog potrošenog kilovata.
Kada bismo izračunali to izgleda ovako 9800× 650×12 meseci, dakle, na godišnjem nivou taj iznos dostize oko 600.000 eura.
Dalje, kada saberemo koliko je naplaćeno samo za mjesečnu pretplatu za proteklih 30 godina iznos je oko 18.000.000 miliona eura, ne računajući profit za potrošene kilovate, kamate itd….
Zar nije imalo dovoljno sredstava i dovoljno vremena za zamjenu drvenih stubova koji se lelujaju na vjetru?!
U nastavku je gospodin Ademović istakako i kako je obavijestio nadležno ministarstvo, EPS i druge državne organe o planiranom protestu, a koji je Policijska uprava zabranila.

Inače, Ademović je široj javnosti postao poznat nakon što je ljetos u vrijeme i dalje nerazjašnjenje povećane smrtnosti, učestvovao u humanitarnim akcijama, čime su on i stotine drugih Sandžaklija dokazali da

Osim ovog nameta koji građani Sandžaka plaćaju srpskoj državi, a zauzvrat imaju “drvene bandere koje se lelujaju na vjetru” i brojnim drugim segmentima imamo sličnu stiuaciju.

Na pretposljednjoj sjednici Skupštine glavnog grada, odbornici SDA Sandžaka su u okviru rasrpave o utvrđivanju cijena vode, pokušali podstaći da gradska Skupština, shodno svojim zakonskim ingerencijama inicira pitanje svojevrsne takse na vodu.

Tagovi

Može vam se svideti