ORGANIZACIJA “KOSOVO PER SANXHAKU” ODRŽALA DRUGU GENERALNU SKUPŠTINU

ORGANIZACIJA “KOSOVO PER SANXHAKU” ODRŽALA DRUGU GENERALNU SKUPŠTINU

Organizacija „Kosovo za Sandžak“, koja ima konsultativno-participativni status pri Bošnjačkom nacionalnom vijeću, održala je u Prištini svoju Drugu generalnu Skupštinu 27.12.2019.  Na Skupštini je izabran novi Upravni odbor Organizacije i produžen mandat dosadašnjem predsjedniku prof. Ismetu Aziziju.
Skupštini je prisustvovao veliki broj važnih ličnosti iz političkog, javnog i kulturnog života Kosova, Sandžaka, Makedonije i Crne Gore, a okupljenima se obratio i Fatmir Sejdiju, bivši predsjednik Republike Kosovo.
Riječ je o jednoj od najaktivnijih udruženja iz nevladinog sektora, na polju ostvarenja prava Sandžaka i prava njegovih naroda, stoga je nerijetko na meti veliko-srpske propagandne mašinerije.
Organizacija se najprije zalaže za ostvarivanje prava Albanaca u Sandžaku, a svakako i Bošnjaka i svih drugih.  Zbližavanje dvije bratske zemlje, Kosova i Sandžaka, a čemu “Kosova per Sanxhakun” itekako doprinosi, jako je bitna stvar od šireg povijesnog značaja.
Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća predvođena predsjednicom dr. Jasminom Curić prisustvovala je Skupštini, a predsjednica je u svom obraćanju odala priznanje Organizaciji zbog zalaganja za demokratizaciju i unapređenje života u Sandžaku na dobrobit svih naroda koji u njemu žive.