Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Biznis Novi Pazar Politika Sandžak Vijesti

Oproštajna posjeta BNV koordinatorke TIKA

Share
Koordinatorka turske razvojne agencije (TIKA) za Srbiju Cagla Gultekin Tosbat boravila je danas u oproštajnoj posjeti Bošnjačkom nacionalnom vijeću i tom prilikom se susrela sa rukovodstvom Vijeća.
Predsjednica BNV dr. Jasmina Curić zahvalila se gospođi Gultekin Tosbat na donacijama koje je Republika Turska preko kancelarije TIKA-e u Beogradu uputila u Sandžak u periodu dok je Tosbat rukovodila ovom kancelarijom.
Predsjednica BNV uputila je naročitu zahvalnost za finansijsku podršku turske razvojne agencije nastavi na bosanskom jeziku.
Republika Turska je prethodnih osam godina, preko kancelarije TIKA-e u Beogradu, pružala finansijsku podršku nabavci udžbenika za nastavu na bosanskom jeziku u Sandžaku čime je značajno olakšan život građana Sandžaka odnosno roditelja čija djeca pohađaju nastavu na bosanskom jeziku.
Gultekin Tosbat se zahvalila rukovodstvu BNV na prijemu te uspješnoj saradnji koja je realizovana u prethodnom periodu.
Predsjednica BNV je na kraju susreta koordinatorki Gultekin Tosbat uručila plaketu BNV za njen doprinos unaprjeđenju položaja Bošnjaka u Srbiji.
Bošnjačko nacionalno vijeće i turska razvojna agencija TIKA imaju višegodišnju saradnju na programima u oblasti kulture i obrazovanja koja je rezultirala desetinama uspješno sprovedenih projekata u Sandžaku.

Tagovi

Može vam se svideti