Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Srbija Vijesti

ONI NAS ČUVAJU? Vođa navijača blizak kriminalnim klanovima postavljen za koordinatora centrale Žandarmerije

Share

Nenad Vučković Vučko, koga su mediji opisivali kao jednog od vođa navijača Partizana i dovodili u emotivnu vezu sa Dijanom Hrkalović, nekadašnjom državnom sekretarkom MUP Srbije i ubijenim Aleksandrom Stankovićem, prvim čovjekom “Janjičara” (kriminalno navijačka skupina, napomena – sandzak.rs), posle višemjesečnog izganstva u unutrašnjost Srbije vraćen je na mjesto koordinatora u centrali Žandarmerije.

 

O Vučkoviću su mediji pisali proteklih godina, o njegovoj ulozi na tribini, u Skupštini Partizana, kao i kada je 2016. godine iz Vojske Srbije prešao u MUP Srbije, tačnije u elitnu jedinicu – Žandarmeriju.

Nezavisni mediji su ga opisivali kao čovjeka bliskog Saletu Mutavom, od koga se posle ubistva oprostio i čituljom, ali i kao emotivnog partnera Dijane Hrkalović u to vrijeme sekretarke u Upravi kriminalističke policije, koja je kasnije, u julu 2017, avanzovala i postala državna sekretarka.

Stefanovićevi kadrovi sklonjeni iz MUP-a FOTO: PrintscreenStefanovićevi kadrovi sklonjeni iz MUP-a FOTO: Printscreen

 

Iako je bila “samo” sekretarka u UKP MUP, Hrkalović je važila za sivu eminenciju MUP-a, a kuolarske priče su bile da je upravo ona “kumovala” njegovom prelasku iz Vojske Srbije u policiju.

U vrijeme kada je pod za sada neobelodanjenim okolnostima jednu uniformu zamijenio drugom, Vučković je bio i član Skupštine FK Partizan, i to kao predstavnik navijača.

Početkom 2017. Vojni sindikat Srbije je podneo krivičnu prijavu tužilaštvu protiv dvojice oficira VS zbog sumnje da su licima koji nisu pripadnici VS, Aleksandru Stankoviću i Veljku Belivuku, omogućili korišćenja strelišta u Pančevu, naoružanja i municije. Ovaj sindikat je u krivičnoj prijavi naveo da je “strelište sa njima koristilo i lice pod nadimkom Vučko”.

I od tog postupka, po ustaljenom običaju, naravno nije bilo ništa. Iste godine, mediji su objavili i fotografiju na kojoj je Vučković sa Borkom Aranitovićem, redarom koji je napao novinare na inauguraciji Aleksandra Vučića, u junu 2017. godine.

Povezivan je i sa navijačima Partizana koji su 2013. demolirali kafić Aleksandra Vavića, vođe suprostavljene ekipe, i to u kontekstu da u istrazi tog incidenta nije ni saslušan, iako je, kako je rečeno, preuzeo ključeve od automobila u kome su se vozili napadači.

(DIREKTNO.RS)

Tagovi