Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Politika Srbija

OBJAVLJENA IMENA MINISTARA. TATJANA MATIĆ (SDPS) IZBACILA RASIMA LJAJIĆA IZ FOTELJE

Share

Danas se u srpskim medijima pojavio spisak ministara, koje je za svoj naredni kabinet izabrao novi-stari srpski premijer Ana Brnabić.

Nesvakidašnje za jednu deklarativno demokratsku državu, u vladi su sve parlamentarne stranke, osim dvije koje imaju 6 od ukupno 250 poslanika. SDA Sandžaka i albanska koalicija Ujedinjena dolina, jedina su opozicija u Skupštini.

Ministarsko mjesto će dobiti i Šapićev SPAS, pa će Ratko Dmitrović biti ministar za brigu o porodici i demografiju. Partije Muamera Zukorlića i SVM neće dobiti ministarska mjesta, ali pozicije državnih sekretara, a kako smo već čuli i zamjenika Ivice Dačića kao predsjednika Skupštine, biće više nego poželjne satisfakcijske fotelje.

Činjenica da Rasim Ljajić, kako sada stvari stoje neće biti ministar, prvi put nakon dvadeset godina, mnoge je zbunila. Tatjana Matić iz njegove stranke će biti na čelu ministarstva koje je on vodio u prethodnom sazivu.

No za bolje poznavaoce prilika, to i nije zbunjujuće.

Položaj Rasima Ljajića u toj stranci je uvijek bio figuriranje na mjestu predsjednika, bez stvarnog uticaja i moći. Tako je Matićkino izbacivanje Ljajića iz fotelje, nešto što toliko i ne začuđuje.