Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Novi Pazar Politika Sandžak

NOVI PAZAR: Prijedlozi SDA u cilju demokratizacije Sandžaka

Share

Posljednje skupštinsko zasjedanje parlamenta glavnog grada Sandžaka, ostaže nažalost upamćeno po kulminaciji svega onoga što poslušnici velikosrpskog režima zapravo i predstavljaju i što godinama rade jedino i rade, kako van tako i u skupštinskim klupama.

NA IVICI POŽARA – SUKOBI IZMEĐU VUČIĆEVIHI POSLUŠNIKA

Nažalost, u smislu da se javnosti ne skreće pažnja na to, ali sa druge strane i na sreću jer je riječ o pokazatelju da Novi Pazar itekako ima i demokratskog potencijala i snaga spremnih da razvijaju demokratiju, na skupštinskom zajedanju je bilo i puno kvalitetnih prijedloga.

Kvalitet su nudili predstavnici SDA, a odbijanje samovoljnom režimske većine, isti su i odbijani.

U smislu razvoja demokratije, pažnju privlače dva prijedloga.

SDA Sandžaka je tako predložila Skupštini da u skladu sa njenim ingerencijama pokrene inicijativu za promjenu postojećih zakonskih okvira, te da se povećaju nadležnosti lokalnih samouprava, odnosno grada Novog Pazara u ovom slučaju.

Obrazloženje koje je iznijela odbornica Saima Brunčević, može se pogledati na narednom snimku:


Osim ovog,odbornici SDA Sandžaka su Skupštini predložili i usvajanje odluke kojom bi ona iskazala spremnost za poštivanje najviših demokratskih principa – nacionalne usklađenosti u organima lokalne i državne uprave, što je uostalom i ustavna obaveza.

RAZLIKA IZMEĐU POLITIKE SDP/SPP I POLITIKE SDA

Tagovi

Može vam se svideti