Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Bosna i Hercegovina Hrvatska Vijesti

NAŽALOST, PREDSJEDNIK HRVATSKE

Share

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović je izazvao novi skandal na relaciji Sarajevo – Zagreb, svojom izjavom da je građanska država u Bosni i Hercegovini “daleki, daleki san i lijepa stvar” no da bi se do toga došlo, kako se izrazio, najprije je potreban “sapun, a onda parfem”.

Iz SDA Bosne i Hercegovine se osvrću na aluzije u vezi sa čistoćom.

Podsjećamo Milanovića da, za razliku od drugih, legalne vlasti u Bosni i Hercegovini nisu okaljale svoj obraz vršeći agresiju na susjedne države i učestvujući u udruženim zločinačkim poduhvatima i etničkim čišćenjima. Učinile su to paravojske podržavane iz susjednih zemalja. Ne postoji sapun koji te mrlje može ukloniti.

Kaže se između ostalog u saopštenju SDA Bosne i Hercegovine.

Regovao je i bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, rekavši da Milanovićeve izjave više govore o njemu nego o Bosni i Hercegovini.

Hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine je u izjavi za N1 kazao da nema tog sapuna a ni parfema koji mogu saprati i prikriti smrad truhleži šovinizma i fašizma koji se nalazi u njemu iz njega progovara.

Komšić je dodao kako je od ranije poznato “Milanović jedan nadobudni, egocentrični napuhanko”, ali je izrazio iznenađenje da je sklon  “ubermenschovskom fašizmu”, aludirajući na radikalne filozofske stavove Fridriha Ničea, koji se smatraju inspiracijom Hitlerove politike.

Komšić je svoju žustru reakciju zuaključio riječima: “Nažalost, predsjednik je susjedne države!

Osim ovih, brojne su i reakcije drugih zvaničnika, a brojne su i reakcije građana Bosne i Hercegovine.

Tagovi

Može vam se svideti